De enige manier om te weten of uw stationaire batterijen volgens specificatie werken, is om ze regelmatig te testen.

NERC-norm PRC-005-2 vereist dat ontluchte loodzuur- en nikkel-cadmium (NiCd) -systemen elke zes (6) jaar en batterij-gereguleerde loodzuur (VRLA) -batterijen om de drie (3) jaar worden ontladen. IEEE beveelt aan om elke vijf (5) jaar en elke dag VRLA-batterijen om de 12-18 maanden stationair te testen met loodhoudende / geventileerde loodzuur- en NiCd-stationaire batterijen.

De loadbank die wij gebruiken zijn snel en eenvoudig in te stellen. Ze tonen de spanning, stroom en Ah die tijdens de test uit de string komen. Omdat dit een constante stroombelastingsbank is, hoeven we de stroom tijdens de test niet aan te passen.

Standaard sluiten we aan met meerdere instelbare stoppunten en ingebouwde bescherming om ervoor te zorgen dat de batterijen nooit worden beschadigd als gevolg van overontlading.
We sluiten een Voltage logger aan op iedere batterij om zo te monitoren dat de batterij volgens specificatie van de leverancier ontladen kan worden.

  • Loadbank merk Hillstone 550Vdc -> 200A@550Vdc of 400A@275Vdc
275Vdc – 550Vdc Loadbank
  • Loadbank merk Hillstone 54Vdc -> 650A@54Vdc
48Vdc – 54Vdc Loadbank

Rapportage en advies:
We leveren u altijd een uitgebreide rapportage met de opdracht omschrijving, gebruikte meetapparatuur, conclusie, aanbeveling en eventuele vervolg stap te nemen.

Voorbeeld Rapportage

De loadbank sluiten we standaard aan met meerdere instelbare stoppunten en ingebouwde bescherming om ervoor te zorgen dat de batterijen nooit worden beschadigd als gevolg van overontlading.
We sluiten een Voltage logger aan op iedere batterij om zo te monitoren dat de batterij volgens specificatie van de leverancier ontladen kan worden.

Reken voorbeeld:
In de 400Vac UPS installaties worden er veelal 40 batterijen in serie geschakeld om zo een 550Vdc (13,75Vdc*40) te creëren.
Een AGM Batterij 100Ah die uit 6 cellen bestaat zal per cell een 2,25-2,29 V/Cell moeten zijn onder float (lading). 2,27*6=13.62Vdc.
Een batterij zou je een x tijd moeten kunnen belasten tot een 1,8V/Cell. Hiermee de veroudering in acht te nemen zou deze voldoen of juist niet.

Technische informatie:
Tijdens ontlading meten we de real-time totaalspanning / individuele spanning per batterij / stroom / tijd van de test / ontlaaden capaciteit (Ah).

Beveiligingen: beëindig op totale uitschakel spanning / testtijd of ondergrens van de spanning van de batterij waar we de specificatie van de batterij in acht nemen. Veelal hanterne we 10,8 Volt (1,8V/cell).
Als voorbeeld de uitschakelspanning zou het dus worden;
40batterijen * 6 cellen * 1,8V/Cell = 432 Volt of
4batterijen * 6 cellen (inhoud batterij) * 1,8V/Cell = 43,2 Volt

12Vdc – 200Vdc Loadbank