Storingen of zelfs uitval kosten u immers geld; dat weten wij. Vandaar dat wij u ook de mogelijkheid bieden om continu verzekerd te zijn van een optimaal functionerende energievoorziening. Bij Sites & Networks kunt u een inspectiecontract en/of onderhoudscontract afsluiten.

Inzicht
Voor een optimale levensduur is (periodiek) onderhoud van stationaire batterijsystemen essentieel. De technisch specialisten van Sites & Networks geven advies en verzorgen het onderhoud van uw kostbare batterij- en DC-voedingssystemen. Zo voeren wij onder andere inwendige weerstandstesten uit, waarbij we gebruik maken van speciale inwendige weerstandtesters (eenheid Siemens). Daarnaast verzorgen wij op verzoek ontlaadtests door middel van (gelijkstroom) belasting weerstand.

Trend metingen tijdens onderhoud

Als we periodiek onderhoud plegen op de batterijen en de Siemens metingen dus ook periodiek uit voeren zullen we bepaalde veroudering trends kunnen ontdekken. Maar ook defecte op een batterij. Mocht u een uitval van het net krijgen en u meet dit niet dan weet u niets over de batterijen. Tevens doen wij deze metingen altijd voor de loadbank tests.

Voorbeeld onderhoud rapportage

Ontlaadtest Batterijen d.m.v. loadbank
Tevens beschikken wij over een DC loadbank (12Vdc-550Vdc). Deze DC loadbank ontlaadt de batterijen met een constante stroom of een constant vermogen De test kan op locatie worden uitgevoerd. Tevens ontvangt u altijd een duidelijk rapport, inclusief ons advies.